zadnji dani kolovoza

Raste temperatura, pogledajte kakvo će vrijeme biti do kraja tjedna

28.08.2019 u 06:23

Bionic
Reading

Većinom sunčano i vruće. Ponegdje umjerena naoblaka, a poslijepodne je mjestimice moguć pljusak s grmljavinom, uglavnom u gorskim i središnjim krajevima te u unutrašnjosti Istre

Ujutro na kopnu ponegdje kratkotrajna magla. Vjetar većinom slab, na istoku mjestimice umjeren jugoistočni i istočni, a na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, danju jugozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 29 i 34 °C, u Dalmaciji ponegdje malo viša.

Većinom sunčano i u ostataku tjedna, a uglavnom u unutrašnjosti uz promjenljivu naoblaku tek će rijetko biti ponekog pljuska praćenog grmljavinom, ponajprije u središnjim i gorskim predjelima.

Lagana prehrana i dovoljno tekućine

Biometeorološke prilike će biti uglavnom povoljne. Većina ljudi će se osjećati dobro. U najtoplijem dijelu dana kod meteoropata i kroničnih bolesnika može se javiti manji umor i manjak energije. Preporuča se lagana prehrana i dovoljno tekućine.

Ujutro je mjestimice moguća magla. Vjetar slab, od petka i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka bez značajne promjene.

  • +8
Ljetna moda na zagrebačkim ulicama Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić