INTERPOL TRAGA ZA BIVŠIM PREMIJEROM

Raspisana međunarodna tjeralica za Ivom Sanaderom

09.12.2010 u 22:19

Bionic
Reading

Glasnogovornik ravnateljstva MUP-a Krunoslav Borovec potvrdio je za tportal da je u večernjim satima za bivšim premijerom Ivom Sanaderom raspisana međunarodna tjeralica i obznanjena svim članicama Interpola

Podsjetimo, prethodno je Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić prihvatio USKOK-ov zahtjev i odredio jednomjesečni istražni zatvor bivšem premijeru Ivi Sanaderu, koji je danas (četvrtak), prije nego li mu je ukinut zastupnički imunitet, napustio Hrvatsku.

Zatvor za bivšeg premijera i saborskog zastupnika kojemu je danas oduzet imunitet određen je zbog opasnosti od bijega i zbog utjecaja na svjedoke, rekao je Devčić koji je o zahtjevu USKOK-a odlučivao na posebnom ročištu.

Time su se stekli uvjeti za raspisivanje međunarodne tjeralice, a to je stvar USKOK-a koji daje nalog i policije koja tjeralicu raspisuje što je na koncu i učinjeno.

Sanadera se sumnjiči za udruživanje za počinjenje kaznenog djela te za zlouporabu položaja i ovlasti u slučaju Fimi media, agenciji preko koje je nezakonito izvlačen novac iz ministarstava i javnih poduzeća.

USKOK je protiv Sanadera donio nalog o provođenju istrage i zatražio od suda istražni zatvor nakon što je Sanaderu poslijepodne ukinut zastupnički imunitet. Od policije je USKOK zatražio da uhiti Sanadera.