boris dežulović

'Ragnar iz Piska' uzvraća Milanoviću: Neka se ostavi vikinga, njonja i plenkija... Tužno je da se priklanja na stranu lokalnog tajkunčića, koji je u potpunosti HDZ-ov izum

08.07.2021 u 14:13

Bionic
Reading

'Mi se možemo svađati kad god hoće, meni je problem što predsjednik Republike cijelu ovu priču svodi na kafansku svađu kakvu vodi s njonjama i plenkijima, obezvređujući svoju funkciju', rekao je uz ostalo novinar i kolumnist Boris Dežulović odgovarajući predsjedniku Zoranu Milanoviću, koji ga je nazvao 'vikingom Ragnarom iz Piska'.

'Ne smeta meni, može on govoriti što god hoće, to mi čak i laska. Naime, nisam ja ni Njonjo ni Plenki, ne mora na meni zarađivati punte, jer ja od te borbe nemam ništa, nisam ja političar. Mi se možemo svađati kad god hoće, meni je problem što predsjednik Republike cijelu ovu priču svodi na kafansku svađu kakvu vodi s njonjama i plenkijima, obezvređujući svoju funkciju. Mi govorimo o otimanju i devastaciji državne, zajedničke imovine', rekao je Dežulović za N1.

Istaknuo je da ih čeka još puno borbe protiv devastacije državnog zemljišta. Podsjetio je na izjave Zorana Milanovića, koji je na početku kampanje obećao da će se 'boriti protiv strasti i pohlepe u otimanju tuđeg i zajedničkog'.

'Podsjetio bih Milanovića na tu izjavu. Neka se ostavi vikinga, ragnara, njonja i plenkija, neka se posveti borbi protiv otimanja tuđeg i zajedničkog. Tužno je da se on priklanja na stranu lokalnog tajkunčića, koji je u potpunosti HDZ-ov izum. Koga on brani kad tvrdoglavo inzistira na tome čak i u svojim vikinškim fantazijama da je to privatna imovina? Koja privatna imovina, kad je to državna kojoj si ti predsjednik?', pita se Dežulović.

Dodao je da je Vruja samo okidač, koji je 'svojim mitološkim statusom izbila na površinu javnog interesa' te poslužila kao ogledni primjer kako se radi.

'Na desetine hiljada Vruja posijano je po Dalmaciji. Samo to da se počelo o tome pričati već je nešto, da se ljudima osvijesti da se ne može tako. Ljudima u Hrvatskoj, a ni turistima, nije jasno da nema privatne plaže. Ljudi, kupajte se gdje god hoćete, skočite u more gdje god hoćete, nitko vas ne može potjerati', rekao je Dežulović za N1.

  • +17
Prosvjed u Vruji Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX