uvjeti na cesti

Radovi u tunelu i magla: U prometu se naoružajte strpljenjem

09.10.2019 u 07:44

Bionic
Reading

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u središnjoj Hrvatskoj i Lici, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK)

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače HAK upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na pojedinim dionicama autoceste Zagreb - Split - Dubrovnik u tijeku su radovi pa je promet ograničen.

Radovi su na autocesti A1 u tunelu Brinje. Za sav promet zatvoren je kolnik u smjeru Dubrovnika promet se vodi dvosmjerno na kolniku u smjeru Zagreba. Radovi su autocesti A1 između čvora Skradin i čvora Pirovac u smjeru Zagreba, a promet se vodi jednom prometnom trakom.U zoni radova vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Zbog radova na graničnom prijelazu Goričan tranzitni teretni promet preusmjerava se preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari prijelaz Goričan, obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan, a radovi traju do 15. studenoga.

Granični prijelazi Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

Na graničnom prijelazu Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse, zbog nestabilnosti mosta.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

U četvrtak, 10. listopada na liniji Valbiska–Lopar uvode se izvanredna putovanja s polascima iz Lopara u 9,30 sati te iz Valbiske u 11,15 sati.