SLUŽBENICE ODUŠEVLJENE

Radnička fronta postala stranka, ministar osobno amenovao

20.03.2015 u 15:52

Bionic
Reading

Radnička fronta najnovija je politička stranka u Hrvatskoj. Kako su se pohvalili na Facebooku, odluku je amenovao sam ministar uprave Arsen Bauk, a službenice Ministarstva uprave bile su oduševljene njihovim 'jedinstvenim programom'

'Radnička fronta je inicijativa koja okuplja radnik/ce, aktivist(ic)e, sindikalist(kinj)e (ponajprije sindikalne baze), nezaposlene, student(ic)e i penzioner(k)e te pokušava izgraditi široku progresivnu frontu koja će naposljetku prerasti u političku stranku posvećenu korjenitoj promjeni političkih i ekonomskih odnosa u korist svih potlačenih i onih koji žive od svojega rada', ovim riječima opisuju se aktivisti onoga što je donedavno bila tek inicijativa.


U političku stranku su prerasli u petak, kada su dobili rješenje Ministarstva uprave o upisu u registar političkih stranaka.

'U Ministarstvu uprave su naši Programski principi i Statut izazvali popriličnu pometnju. Program je specijalno slan samom ministru u kabinet, u raspravi su angažirana i četiri savjetnika iz ministrova kabineta, a za (direktnodemokratski) Statut su nam službenice oduševljeno rekle da još dosad nisu takav vidjele, da smo jedina takva stranka u Hrvatskoj i nešto skroz novo', hvale se u novopečenoj stranci koja njeguje direktnu demokraciju. Stoga nemaju predsjednika, nego su na čelu stranke tri člana koordinacijskog odbora: Zvjezdana Cikota, Rade Dragojević i Mate Kapović.