POMOĆ SINDIKATA, GRADA I ŽUPANIJE

Radnici Gaja hranu traže po kontejnerima

  • Autor: Vinco Gazdik
  • Zadnja izmjena 04.07.2011 17:44
  • Objavljeno 04.07.2011 u 17:09
GAJ SLATINA

GAJ SLATINA

Izvor: tportal.hr / Autor: Vinco Gazdik

Saznali smo da neki od radnika Gaja nemaju što jesti te da kruh i hranu traže po kontejnerima. Zato mi je drago da su se na zahtjev za pomoć radnicima bez ustezanja odazvali i gradske i županijske vlasti te obećale svu daljnju potporu u rješavanju njihovih egzistencijalnih problema. Svakom od radnika podijelili smo 1.250 kuna, rekao je Orešković
Vinco Gazdik

Vinco Gazdik

Izvor: tportal.hr / Autor: Vinco Gazdik

Šimo Orešković, regionalni povjerenik PPDIV-a

Zbog krajnje nezavidne situacije u kojoj se našlo 77 od ukupno tristotinjak radnika slatinskoga Gaja, lokalna zajednica i sindikat ovih su im dana isplatili ukupno 100 tisuća kuna potpore. Sa po 35 tisuća kuna pomoći sudjelovala je Virovitičko-podravska županija i sindikat PPDIV-a, a Grad Slatina sa 30 tisuća.

'Saznali smo da neki od radnika Gaja nemaju što jesti te da kruh i hranu traže po kontejnerima. Zato mi je drago da su se na zahtjev za pomoć radnicima bez ustezanja odazvali i gradske i županijske vlasti te obećale svu daljnju potporu u rješavanju njihovih egzistencijalnih problema. Svakom od radnika podijelili smo 1250 kuna', rekao je gostujući u Slatini ovih dana Šimo Orešković, regionalni povjerenik PPDIV-a.

Orešković navodi kako je, u dogovoru s predstavnicima slatinskog Centra za socijalnu skrb najugroženijim djelatnicima, onima koji ispunjavaju zakonske preduvjete, dogovoreno i po tisuću kuna materijalne pomoći.

U drugoj polovici tjedna u Slatinu bi trebao doći Nenad Končar, sin poznatog hrvatskog poduzetnika i vlasnik Jadranskih ulaganja te preuzeti Gaj. I radnici i sindikat čvrsto vjeruju da će time njihova agonija biti okončana.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi