problemi u zagrebu

Radnici Čistoće štrajkat će do ispunjenja zahtjeva. Evo što traže

23.01.2023 u 20:43

Bionic
Reading

Radnici Čistoće nastavljaju sa štrajkom sve dok ne dobiju i u pismenom obliku odluku o suspenziji izvanrednih otkaza trojici radnika zbog toga što su različite frakcije otpada odlagali u isti kontejner

Radnici su još uvijek u štrajku dok od uprave ne dobiju napismeno odluku o suspenziji izvanrednih otkaza o radu. Nakon izjave voditelja podružnice Davora Vića danas poslijepodne, u sjedištu Čistoće održan je sastanak na kojemu je tako odlučeno. Ako radnici ne dobiju tu odluku napisano, štrajk se nastavlja večeras, pa i sutra ujutro, odnosno do primitka pisane potvrde”, rekla je Hini Predsjednica Sindikata Čistoća Zagreb Mirjana Kaltak.

Voditelj Čistoće Davor Vić rekao je ranije novinarima da je suspendirana odluka o izvanrednim otkazima trojici radnika.

“Odlučili smo privremeno suspendirati odluku o otkazu, kako bi se mogao neometano nastaviti odvoz komunalnog otpada”, rekao je Vić na konferenciji za novinare i potvrdio da je time udovoljeno zahtjevu radnika koji od jutros štrajkaju u znak solidarnosti s kolegama.

"I druga i treća smjena ostat će u krugu Čistoće, neće izlaziti van, jedino ako se dogodi da slučajno u nekom trenutku dođe pismena odluka, tada će radnici izaći na posao", rekla je Kaltak.

Prosvjed radnika Čistoće u Zagrebu zbog izvanrednog otkaza trojici radnika. Izvor: Cropix / Autor: Ranko Šuvar / CROPIX

Istaknula je da su predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković i članica Uprave Matija Subašić Maras nakon konferencije za novinare došli u Čistoću i obavijestili radnike o suspenziji odluke te da se sva trojica mogu vratiti na posao.

  • +5
Štrajk radnika Čistoće Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL