zagrebačko smeće

Kontrolori zagrebačke Čistoće u akciji; na spremnike lijepe naljepnice zahvale, ali i - opomene

26.10.2022 u 09:08

Bionic
Reading

Zagrebačka Čistoća kreće s primjenom novog modela sakupljanja miješanog komunalnog otpada, a spremnici su opremljeni posebnim dodatkom, okruglom plavom naljepnicom 'SAMO ZA ZG VREĆICE'

Iz zagrebačke Čistoće objašnjavaju kako su naljepnice svojevrstan podsjetnik Zagrepčanima da su dužni pridržavati se nove gradske odluke o primjeni standardiziranih vrećica. U kojoj mjeri se zaista koriste standardizirane vrećice za odlaganje miješanog komunalnog otpada, djelatnici Čistoće od sredine listopada provjeravaju izravno na terenu.

'Sugrađani koji pravilno odlažu svoj miješani komunalni otpad znat će da je njihov spremnik prošao provjeru po novoj naljepnici.

Plave naljepnice zahvale s tekstom 'Hvala što pravilno odlažete otpad!' lijepimo na spremnike onih korisnika koji se pridržavaju pravila i svoj miješani komunalni otpad odlažu u ZG vrećice kako bismo im i na ovaj način dali do znanja da je njihov trud s naše strane zamijećen i cijenjen', poručili su iz Čistoće napominjući da su na ovaj način zahvalili korisnicima u više od tisuću višestambenih zgrada i obiteljskih kuća.

Od ovoga tjedna spremnici za miješani komunalni otpad korisnika koji se ne pridržavaju gradske odluke dobivaju žutu naljepnicu: 'UPOZORENJE! OVO JE SPREMNIK SAMO ZA ZG VREĆICE. Za odlaganje miješanog komunalnog otpada dužni ste koristiti standardiziranu ZG vrećicu. Zahvaljujemo na suradnji.'

Zagrebački spremnici Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Zagrebačko holding

Posebne ophodarske službe Čistoće provjeravaju sadržaje spremnika prije pražnjenja i, u slučaju nepropisnog odlaganja miješanog komunalnog otpada, fotografiraju sadržaj spremnika uz korištenje aplikacije s GPS lokatorom te nalijepe naljepnicu upozorenja, objašnjavaju u Čistoći navodeći da će na taj način pratiti i status po kvartovima.

U ponedjeljak su kontrolu prošli spremnici obiteljskih kuća u Sesvetama te su ophodari Čistoće na više od 80 posto spremnika zalijepili naljepnicu 'HVALA'.