ZASTUPNICI ZA SMJENU

'Radmanu ne preostaje ništa drugo nego dati neopozivu ostavku!'

04.07.2013 u 12:18

Bionic
Reading

Iz Nadzornog odbora HRT-a poručili su da će zbog najnovijih medijskih napisa koji teško kompromitiraju glavnog ravnatelja javnog RTV servisa tražiti Radmanovu ostavku, a njihovo mišljenje dijeli i Goran Beus Richembergh, HNS-ov saborski zastupnik koji je na svom profilu na Facebooku napisao da Radmanu ne preostaje ništa drugo nego podnijeti neopozivu ostavku

'U ovoj vrlo delikatnoj, ali posve neodrživoj situaciji u koju se doveo glavni ravnatelj HRT-a, ali u koju je doveo i tu medijsku kuću, nameće mi se samo jedan zaključak: Goranu Radmanu ne preostaje ništa drugo nego da dade neopozivu ostavku na svoju dužnost kako bi Hrvatski sabor do konca narednoga tjedna mogao imenovati vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja', napisao je HNS-ovac Goran Beus Richembergh

O Radmanu se oglasio i HDZ-ov Jasen Mesić, no nije konkretno htio odgovoriti hoće li njegova stranka tražiti ostavku ravnatelja HRT-a. 'Činjenica je da su kolege iz SDP-a i HNS-a dobro znale koga će izglasati za glavnog ravnatelja HRT-a i potpuno snose odgovornost za ono što se na HRT-u događa jer su promijenili zakon kontra europske komisije i kontra mišljenja Odbora za medije. Neka njegovu smjenu riješavaju oni koji su ga uzglasali na ovakav način. Užasno je lažno i prijetvorno govoriti ovo što neki kolege iz opozicije sada govore, kada smo ih jasno upozoravali kakvo će stanje na HRT-u napraviti. Ali to im je odgovaralo zato da drže program pod kontrolom. Nije ih smetalo kad je bio ukidan prijenos Sabora, nije ih smetalo akd su modni kreatori komentirali u Dnevniku kako njihove supruge izgledaju, nije ih smetalo ni kada se premijer putem presice obratio i tražio smjenu urednika u informativnom programu. to sve nije bio problem, a k tome je i ovo još eklatantan sukob interesa', kazao je Mesić.

Podsjetimo, zamjenik predsjednika Nadzornog odbora HRT-a Goran Krmpotić zatražio je hitnu (javnu) sjednicu NO-a na kojoj bi se raspravili medijski napisi koji diskreditiraju glavnog ravnatelja Gorana Radmana.

Jutarnji list je objavio informaciju da Radman nije u imovinskoj kartici naveo da je vlasnik atraktivnog hotela Vila Park s četiri zvjezdice smještenog u šumskom zelenilu tik do Bohinjskog jezera u Nacionalnom parku Triglav u susjednoj Sloveniji.

Na pitanje zbog čega u imovinsku karticu nije upisao nekretninu na Bohinju, Goran Radman Jutarnjem je listu preko glasnogovornice Hrvatske radiotelevizije Dorotee Lazanin Jelenc odgovorio da je istina to da posjeduje nekretninu na Bohinjskom jezeru.

'Ravnatelj je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa uputio pitanje treba li u imovinskoj kartici navesti i imovinu u inozemstvu, ali odgovor još nije dobio', rekla je.

Predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković otkrila je pak da su Radmanov upit primili prekjučer 2. srpnja. Toga istog dana Jutarnji je list, ističu, uputio pitanje vezano uz njegovu slovensku nekretninu.

Novi list je pak došao do e-maila u kojem se Radman založio za to da se do ponedjeljka napravi prilog o tvrtki IN2 koju nagrađuje Microsfot, u kojem je Radman onomad bio generalni direktor za jugoistočnu Europu.

'Ne vidimo ništa sporno u tome da se vrijedna informacija proslijedi programu. U konačnici, urednik je uvijek taj koji odlučuje što će objaviti u programu koji uređuje i za koji odgovara', poručili su Novom listu iz Službe za odnose s javnošću HRT-a.