PORUKA WAGNEROVCIMA

Putinov zastupnik: Ako se predate, čeka vas amnestija. No, učinite to brzo

24.06.2023 u 17:39

Bionic
Reading

Wagnerovim plaćenicima obećana je amnestija ako polože oružje, ali moraju to učiniti ubrzo, kazao je ruski parlamentarac u subotu, prenijela je novinska agencija TASS.

"Borci Wagnera još uvijek mogu položiti oružje i izbjeći kaznu s obzirom na njihova postignuća tijekom specijalne vojne operacije (u Ukrajini), ali to trebaju učiniti brzo", kazao je zastupnik Pavel Krašeninikov, prenosi TASS.

Putin je u subotu potpisao zakon koji predviđa 30-dnevni pritvor za kršenje policijskog sata u mjestima gdje je on uveden, navodi novinska agencija RIA.

Vođa grupe Wagner Jevgenij Prigožin, koji je prethodnih mjeseci više puta kritizirao ministra obrane Sergeja Šojgua, objavio je u petak kako njegove snage kreću u "marš za pravdu" prema ruskoj prijestolnici.

  • +10
Snage skupine Wagner u Rostovu Izvor: EPA / Autor: ARKADY BUDNITSKY

Francuska novinska agencija Afp, pozivajući se na vojnog blogera Rybara, prenijela je da su pobunjeničke snage prošle grad Jelec u Lipeckoj oblasti, oko 340 kilometara južno od Moskve.

Vlasti regije Lipeck potvrdile su da su Wagnerove snage ušle u tu regiju u subotu poslijepodne.

U međuvremenu su Prigožinove snage zauzele Rostov na Donu i Voronjež i napreduju prema Moskvi, pri čemu su snage odane trenutnoj ruskoj vlasti gađale kolonu Wagnera.