KRITIKA TRUMPA

Putin o Sjevernoj Koreji: Moguća planetarna katastrofa

05.09.2017 u 10:56

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak je tijekom novinske konferencije zadnjeg dana BRICS konferencije (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika), koja se održava u Kini, izjavio kako zbivanja na korejskom poluotoku mogu dovesti do planetarne katastrofe

'Vojna histerija oko Sjeverne Koreje može voditi ka planetarnoj katastrofi i gubitku velikog broja života', izjavio je Putin, dodajući kako je uvjeren da sankcije protiv Sjeverne Koreje neće prisiliti ovu zemlju da odustane od nuklearnog programa.

'Pjongjang neće odustati od svog programa pod pritiskom sankcija i vojnih prijetnji', kazao je Putin.

'Sjeverna Koreja odabrala je konfrontirati se sa svijetom te uspješno razvija nuklearno naoružanje. Oni će jesti travu, ali svoj program neće zaustaviti sve dok se ne osjećaju sigurnima. Što može vratiti obnoviti sigurnost? Obnova međunarodnog prava', zapitao se Putin tijekom konferencije.

Odgovarajući na pitanje kako je moguće utjecati na Pjongjang, šef ruske države podsjetio je na bivšeg iračkog predsjednika Sadama Huseina.

  • +2
Putin u Kini Izvor: Reuters / Autor: POOL

'Zemlja je uništena, Sadam Husein obješen. Slušajte, to svi znaju, svi se sjećaju. I u Sjevernoj Koreji to dobro znaju i pamte. I vi mislite da će Sjeverna Koreja zbog usvajanja nekih sankcija napustiti politiku koju vodi za stvaranje orućja za masovno uništenje?', rekao je Putin zaključivši kako je korištenje sankcja u ovom slučaju beskorisno i neefikasno.