Sa Zatvorene sjednice Vlade

Putica postala pomoćnica ministra Barišića, razriješen Vinko Mladineo

02.03.2017 u 15:37

Bionic
Reading

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice, Vlada je usvojila stajališta za predstojeće sastanke Vijeća ministara koji će se održati do 7. ožujka, ali ih neće objaviti uz obrazloženje da se radi o pregovaračkim pozicijama koje će RH tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Europskog vijeća. Ujedno, riješena su i neka kadrovska pitanja, pa je tako na osobni zahtjev razriješen pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Goran Šarin, pomoćnikom ministra obrane imenovan je Roman Mikulić, a pomoćnicom ministra znanosti i obrazovanja imenovana je Sanja Putica

Radi isteka mandata razriješen je dosadašnji član Upravnog vijeća Središnjeg registra osiguranika Damir Bilić. Novim članom, kao predstavnik radnika, imenovan je Dubravko Marić.

Na osobni zahtjev razriješen je dosadašnji član Upravnog vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju prof. dr. sc. Mario Njavro. Novom članicom, kao predstavnica Ministarstva poljoprivrede, imenovana je Ružica Mazal Njavro.

Sukladno odluci Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, razriješen je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo, s danom 3. prosinca 2010. godine, a temeljem presude Visokog upravnog suda Republike Hrvatske.

Na prijedlog Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost, razriješen je vršitelj dužnosti ravnatelja Agencije dr. sc. Damir Juričić. Novim ravnateljem, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, imenovan je Zdenko Lucić.