REGIONALNA RADIJSKA EMISIJA

'Putevi pravde' o ćirilici u Vukovaru

05.03.2013 u 12:11

Bionic
Reading

U jedanaestoj emisiji 'Putevi pravde' poslušajte kako je hrvatska Vlada, usprkos protivljenju hrvatskih ratnih veterana i dijela stanovnika u Vukovaru, ustrajna provesti zakon o uporabi ćiriličnog pisma kao prava srpske manjine

Također su se bavili pitanjem kakve posljedice po mentalno zdravlje djece u Bosni i Hercegovini mogu ostaviti neliječene ratne traume njihovih roditelja.

Poslušajte i prilog o najvećem izbjegličkom kampu u Crnoj Gori u kojem je, nakon požara prošle godine, 850 Roma izbjeglih s Kosova ostalo bez struje i krova nad glavom.

'Putevi pravde' je radijska emisija Balkanske istraživačke mreže (BIRN), u sklopu dvogodišnije inicijative Balkanska tranzicijska pravda, koju financira Europska unija i ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije te Švicarske.

'Putevi pravde' je mjesečna desetominutna radijska emisija o tranzicijskoj pravdi u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, na Kosovu i u Srbiji, koja je dostupna za reemitiranje na bosanskom, hrvatskom, srpskom, crnogorskom, albanskom i makedonskom jeziku svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

'Putevi pravde' donose najaktualnije vijesti i informacije o temama kao što su suđenja za ratne zločine, kazneno pravo i regionalna suradnja, napredak na području poslijeratnog pomirenja i mnogo drugih zanimljivih tema iz država bivše Jugoslavije.