FRIŠČIĆ O REKONSTRUKCIJI VLADE

'Pustimo da blagdani prođu bez svađa'

Ivan Šuker i Josip Friščić

Ivan Šuker i Josip Friščić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Davor Pongračić

Premijerka Jadranka Kosor danas je na Glavnoj skupštini HSS-a najavila nova osvježenja u Vladi, odnosno dugo najavljivanu rekonstrukciju. Još uvijek se ne zna tko točno od ministara odlazi a tko ostaje

Premijerka Kosor rekla je da će 'biti nekih osvježenja u Vladi i to na tragu osnaženja gospodarskog tima'.

'Pred nama je izborna godina, važno nam je stvoriti tim koji će omogućiti provedbu sva tri programska stupa ove Vlade - gospodarskog oporavka, pristupanja Europskoj uniji i borbe protiv korupcije', rekla je Kosor pred nekoliko stotina HSS-ovih izaslanika.

Predsjednik Ivo Josipović te najave nije htio posebno komentirati samo je rekao: 'Pitanje rekonstrukcije Vlade je stvar premijerke, a ja samo mogu poželjeti sreću u radu svim starim i novim ministrima.'

Predsjednik HSS-a Josip Friščić rekao je danas kako smatra da nije potrebno sazivati izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora u blagdansko vrijeme, poručivši da sve važne odluke, uključujući i rekonstrukciju Vlade, mogu pričekati siječanj i početak nove godine.

'Zalagat ću se protiv održavanja izvanredne sjednice Hrvatskog sabora jer se ništa neće dogoditi do početka siječnja. Pustimo da ovo blagdansko vrijeme prođe bez svađa', rekao je Friščić novinarima u prigodi glavne programske skupštine HSS-a, odgovarajući na upit hoće li se održati izvanredna saborska sjednica 27. prosinca.

S pojedinostima vezanima uz rekonstrukciju Vlade rekao je da nije upoznat, ali i poručio kako premijerka i dalje u važnim odlukama ima podršku HSS-a koji ostaje stabilan koalicijski partner.

Vezano uz rad Vlade najviše je, kaže, nezadovoljan provedbom investicijskih programa gdje se, istaknuo je, moglo i mora učiniti više.

U tom smislu smatra i kako je Vladi potreban potpredsjednik koji bi bio isključivo odgovoran za realizaciju investicija.

'Potreban nam je potpredsjednik Vlade koji neće imati ministarski resor već će biti isključivo zadužen za velike državne investicije, a vidim da i premijerka prihvaća to rješenje', rekao je predsjednik HSS-a.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, rekao je i kako ne smatra da bi Đuro Popijač trebao biti među ministrima koji bi trebali otići. 'On je kratko u svom resoru i ima problema kao i svi ministri gospodarstva, a to je da ima premalo vremena baviti se uspješnima i širiti pozitivno ozračje', rekao je.

Na upit zašto na stranačku skupštinu, osim predsjednice HDZ-a i Vlade, nisu pozvali i ostale koalicijske partnere, istaknuo je radni karakter skupa, na kojem nisu htjeli previše gostiju.

'Ova skupština ima radni karakter, njih ćemo zvati na proslavu obljetnice stranke', rekao je Friščić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi