izbor turudića

Pupovac: Sukobljavanje oko DORH-a ugrožava mogućnost najboljeg izbora

27.01.2024 u 12:41

Bionic
Reading

Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u subotu kako je političko sukobljavanje oko institucija kao što su pravosudne ili DORH nešto što ozbiljno ugrožava mogućnost najboljeg izbora, komentirajući Vladin prijedlog da Ivan Turudić bude glavni državni odvjetnik.

"Odsustvo bilo kakve spremnosti da se o tome razgovara i pretvaranje svakoga postupka izbora u najžešće političke sukobe predstavlja veliko ograničenje za izbor i veliko ograničenje za svakoga tko treba podržati bilo čiji izbor", rekao je Pupovac na obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta.

"Mislim da ćemo još dugo čekati, a što manje budemo radili, dužina će biti sve duža dok naše institucije ne budemo počeli prihvaćati razumijevati i graditi na način koji će omogućiti samostalnost, profesionalnost i etičnost", dodao je zastupnik i predsjednik Srpskog narodnog vijeća.

Vladino kandidiranje Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika izazvalo je žestoke kritike oporbe koja tvrdi da je intencija tog izbora gušenje i uništavanje bilo kakve borbe protiv korupcije te da premijer Andrej Plenković u ključnim institucijama želi sebi odane ljude.