šef sdp-a u bjelovaru

Grbin: Od Turudića ne očekujem ništa pozitivno

27.01.2024 u 12:05

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin predstavio je u subotu u Bjelovaru program te stranke, ali i poručio da od kandidata za glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića ne očekuje ništa pozitivno.

Pod parolom "dostojanstveno kroz život" SDP se zalaže za besplatne vrtiće u čitavoj Hrvatskoj, te za veće plaće i mirovine, poručio je predsjednik SDP-a u društvu Igora Jareša, predsjednika SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije i Dejana Plentaja, predsjednika bjelovarskog SDP-a.

Grbin je poručio da od kandidata za glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića ne očekuje ništa pozitivno, spomenuvši da je riječ je sucu koji je dizao brojne tužbe protiv novinara, ali i vratio predmete protiv bivšeg ministra Horvata i drugih na niži sud uz, kazao je Grbin, „sumanuto obrazloženje”.

Kritizirao je i Turudićev program kazavši da mu je glavna briga to da USKOK bude fizički smješten bliže DORH-u.

„Ako je to ključna stvar, onda je u Hrvatskoj sve idealno”, kazao je Grbin.

  • +22
Peđa Grbin u Bjelovaru Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Što se tiče sudskog postupka u kojemu se pjevačica Severina i njezin bivši partner bore za skrbništvo nad djetetom, kazao je da je neprihvatljivo da slučajevi skrbništva nad djetetom traju toliko dugo.

„Naše pravosuđe usporeno je i ne funkcionira i razumijem zašto je Severina bijesna na sustav”, kazao je Grbin te poručio da bi Ministarstvo pravosuđa trebalo više koristiti instrumente koje ima na raspolaganju poput stegovnih mjera kako bi se takvi sporovi brže rješavali.