ODNOSI S AUSTRIJOM

Pupovac se susreo s Johannesom Kyrleom

21.07.2012 u 07:48

Bionic
Reading

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora Milorad Pupovac sastao se s glavnim tajnikom Saveznog ministarstva za europske i međunarodne poslove Republike Austrije Johannesom Kyrleom, priopćeno je večeras iz saborske službe za odnose s javnošću

Navodi se kako su sugovornici potvrdili da Hrvatska i Austrija imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose te, kako se napominje dogovoreno je jačanje suradnje dvaju parlamenata na razini vanjskopolitičkih odbora.

Pupovac se, kako stoji u priopćenju, osvrnuo na nedavni susret s drugim predsjednikom Fritzom Neugebauerom te zahvalio na potpori Hrvatskoj prigodom ratifikacije Ugovora RH EU u austrijskom parlamentu.

Ističe se i kako je predstavio vanjskopolitičke ciljeve RH u sljedećem razdoblju, - zaključenje procesa ratifikacije Ugovora o pristupanju u predviđenom roku, pozicioniranje Hrvatske u okviru institucija EU, nastavak izgradnje partnerstava s državama članicama EU u novim okolnostima te jačanje suradnje sa susjednim zemljama regije.
Pupovac je napomenuo kako će Hrvatska nastaviti davati punu potporu susjednim državama na njihovom putu prema članstvu u EU.

Johannes Kyrle je, kako se navodi, pohvalio dosadašnje napore Hrvatske na putu u EU te istaknuo kako će Austrija i dalje podupirati i surađivati aktivno s Hrvatskom i u njenoj novoj ulozi punopravne članice EU, a poglavito u procesu poticanja daljnjeg eurointegriranja regije Jugoistočne Europe.