SASTANAK S TAHIRI

Pupovac: Pomoći ćemo Kosovu na putu u EU!

17.04.2012 u 12:36

Bionic
Reading

Bilateralni odnosi Kosova i Hrvatske vrlo su dobri i odvijaju se kontinuirano, istaknuto je u utorak tijekom razgovora predsjednika saborskog odbora za vanjsku politiku Milorada Pupovca i potpredsjednice kosovske vlade Edite Tahiri, priopćeno je iz Sabora

U razgovoru o političkoj situaciji na Kosovu Edita Tahiri kazala je da je zemlja u procesu demokratizacije i prihvaćanja europskih standarda. Jedan od važnijih prioriteta je i reforma pravosudnog sustava, istaknula je potpredsjednica Tahiri.

Kosovska dužnosnica izrazila je zadovoljstvo zaključenjem hrvatskih pregovora s Europskom unijom te uputila čestitke Vladi, parlamentu i građanima Hrvatske.

Parlament i nadležni odbori spremni su s kolegama s Kosova razmijeniti znanja i iskustva iz pregovaračkog procesa s Europskom unijom, naglasio je predsjednik Odbora Milorad Pupovac

Razgovaralo se i o stanju u regiji, a potpredsjednica Tahiri istaknula je kako Hrvatsku vidi kao predvodnicu i model za zemlje regije na njihovom 'europskom putu'.

Pupovac je kazao da su sigurnost i stabilnost regije važni za Hrvatsku kao i 'europska perspektiva' susjednih zemalja. Sugovornici su suglasni da suradnja dviju zemalja u regionalnim inicijativama može pridonijeti ukupnoj stabilnosti toga područja.

Suradnja Kosova i Hrvatske na području gospodarstva, infrastrukture i kulture može se dodatno unaprijediti, slažu se sugovornici.