SASTANAK U BANJOJ LUCI

Pupovac i Dodik za deklaraciju o zaštiti Srba u regiji

27.09.2017 u 19:48

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik i predsjednik Srpskog narodnog vijeća iz Hrvatske i saborski zastupnik Milorad Pupovac u srijedu su tijekom razgovora u Banjoj Luci dali podršku izradi deklaracije o pravima i zaštiti Srba u regiji

Aktualna politička i ekonomska situacija u Republici Srpskoj i Hrvatskoj, sa posebnim akcentom na izgradnju infrastrukturnih objekata, koji povezuju Republiku Srpsku i Hrvatsku, bile su dominantne teme sastanka, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću predsjednika RS, prenose Večernje novosti.

Tijekom sastanka, navodi se, bilo je riječi i o obnovi nekoliko spomenika u Hrvatske, koji bi trebali svjedočiti o stradanju Srba.

Deklaracija o zaštiti Srba u regiji ideja je srpskog predsjednika Aleksandra Vučića. Deklaracija bi trebala obuhvatiti pravo na upotrebu srpskog jezika i ćiriličnog pisma, zatim pravo na proučavanje i njegovanje srpske kulture, pravo na proučavanje srpske povijesti i njegovanje srpske slobodarske tradicije, očuvanje nacionalne geografije, pravo na očuvanje i zaštitu srpskog kulturno-povijesnog naslijeđa i pravo na informiranje na srpskom jeziku.

  • +4
Aleksandar Vučić i Milorad Pupovac položili su cvijeće na spomenik Nikoli Tesli Izvor: Pixsell / Autor: Hina/Pixsell