'neće ga to pokolebati'

Puljka pitali ima li još kompromitirajućih snimki poput one s ustaškim pjesmama, on odgovorio: Neka slobodno traže što se događalo u davnoj prošlosti

23.04.2021 u 16:47

Bionic
Reading

Kandidat za gradonačelnika Splita iz stranke Centra Ivica Puljak rekao je u petak u izjavi novinarima kako mu je žao zbog pjevanja ustaških pjesama, zbog čega se ispričao, te je ustvrdio da je puštanje toga starog videa pokušaj zastrašivanja i ucjena koji ih neće pokolebati u borbi za javni interes

Kandidat za dogradonačelnika, splitski aktivist Bojan Ivošević je rekao kako nije slučajno da je snimka vjenčanja na kojoj pjeva izašla u javnost baš sada, te je poručio da ih nikakve prijetnje, ucjene ni zastrašivanja neće pokolebati u njihovu djelovanju jer će se boriti za javni interes.

"Što god radili i koliko god nam kopali po prošlosti, koliko god nas pokušali oblatiti, pa čak i lažima, garantiram im da će imati samo jedan rezultat, a to je njihov poraz na lokalnim izborima", poručio je Ivošević.

Istaknuo je kako je svima jasno da su vijećnici stranke Centra za Split (prije Pametno) jedini progovarali o poslovima mladoženje sa snimke, s kojim Puljak više nije u tako dobrim odnosima. Smatra da je puštanje videa u javnost samo potvrda onoga što govori neko vrijeme, a što su potvrdile i neke ankete, da je stranka Centar za Split jedina opcija koja vladajuće ugrožava u borbi za izvršnu vlast. Poručio je kako je vrijeme da Split kazni trgovačku koaliciju, da promijeni ljude koji vode grad i da završe s tim.

Na pitanje novinara ima li još kompromitirajućih snimki, Puljak je odgovorio neka slobodno traže što se događalo u davnoj prošlosti jer ih to neće pokolebati da štite i brane javni interes. Dodao je da se jučer ispričao javnosti i zbog toga izrazio žaljenje te da ponavlja kako su to pokušaji zastrašivanja, ucjena i prijetnji zato što se boje da će izgubiti izbore.

"Ja mislim da će se to zaista i dogoditi te da će građani izabrati građanski i progresivni Split i započeti jednu novu eru", rekao je Puljak.

Na pitanje o njegovom stajalištu prema ustaškom režimu, Puljak je odgovorio da je to dio hrvatske povijesti na koju sigurno nismo ponosni te da moramo biti ponosni na antifašističku prošlost jer su to temelji hrvatske države.

Jučer je u medijima plasirana videosnimka iz 1994. godine na kojoj Ivica Puljak na svadbi prijatelja kojemu je bio kum pjeva ustaške pjesme.