obračun na brodarici

Troje ubijenih u Šibeniku, ubojica u kritičnom stanju prevezen u bolnicu

Bionic
Reading

U srijedu u 16:34 sati na Brodarici je došlo do pucnjave iz vatrenog oružja u kojoj su ubijene tri osobe. Tijekom večeri, policija je na širem šibenskom području opkolila počinitelja, koji si je nakon neuspjelih pregovora pucao u glavu te je u kritičnom stanju prevezen u bolicu

Tijekom jutra policijski službenici PU šibensko-kninske i Ravnateljstva policije nastavili su kriminalističko istraživanje vezano uz trostruko ubojstvo u Brodarici s ciljem utvrđivanja svih okolnosti i osoba koje su povezane s ovim događajem.

Na mjestu događaja nalaze se vještaci iz Centra za kriminalistička istraživanja, ispitivanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' i policijski službenici PU šibensko-kninske, koji u suradnji sa ŽDO Šibenik provode očevid. Osumnjičeni Boris Luketa je tijekom noći prevezen u KBC Split, a prema posljednjim informacijama i dalje se nalazi u životnoj opasnosti.

Podsjetimo, drama u Brodarici počela je u srijedu poslijepodne.

'U 16.34 sati nakon zaprimljene dojave u obiteljskoj kući u Gomljaniku, Brodarica (PU šibensko-kninska) pronađene su dvije mrtve osobe (žena i muškarac) te nedaleko od kuće u osobnom automobilu još jedan mrtav muškarac' izvijestili su iz policije.

Policija je tijekom noći izvijestila kako je osumnjičeni Boris Luketa, nakon što su ga na širem šibenskom području okružili policajci, pokušao samoubojstvo.

'Unatoč višesatnom pregovaranju, osumnjičeni je stavio pištolj u usta iz kojeg je došlo do opaljenja. Iako su ga policijski služenici pokušali spriječiti uporabom elektrošokera, nisu uspjeli. S ozljedama u predjelu glave, Luketa je prevezen u OB Šibenik, gdje daje znakove života. Policijski službenici PU šibensko-kninske u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije nastavljaju kriminalističko istraživanje.', izvijestili su iz Ureda glavnog ravnatelja policije.

'U 21:18 sati zatečen je naoružan Boris Luketa na širem šibenskom području. Osumnjičeni prijeti samoubojstvom, a pregovori su u tijeku', izvjestili su iz Ureda glavnog ravnatelja policije.

Ubojstva u Brodarici Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Boris Luketa (59), kojeg policija povezuje s današnjim trostrukim ubojstvom nalazi se u policijskom okruženju u Partizanskoj ulici u Brodarici, u blizini kuće gdje su se ubojstva i dogodila.

Oko njega je dvadesetak specijalaca koji leže po dvorištima obližnjih kuća, naoružani su i drže oružje upereno prema njemu dok traju pregovori oko predaje, piše ŠibenikIN. No, on se ne želi predati.

'Učinio sam to zbog duga. Nikad nisam kažnjavan. Ubit ću se! Ili ću se ja ubiti, ili ćete vi ubiti mene. Trećeg izbora nema', prenosi nam, piše ŠibenikIN, s mjesta događaja osoba koja se nalazi u blizini i jako dobro čuje što govori Luketa, a što policija.

Ranije poslijepodne iz Ureda glavng ravnatelja policije poslali su priopćenje: 'Policija provodi intenzivno traganje za osobom Luketa Boris (1958.) iz Primoštena kojeg dovodimo u vezu s ovim događajem. Luketa je viđen na mjestu događaja te se sumnja da se udaljio s crvenim Cliom registarskih oznaka 'ŠI 569 FD'. Također, policija traga za vozilom Nissan 370 Z3 crne boje 'ŠI 900 EM'', stoji u priopćenju Ureda glavnog ravnatelja policije.

Potom je policija izvijestila da su policijski službenici pretragom terena na širem šibenskom području pronašli crveni Renault Clio, šibenskih registracijskih oznaka, za kojim je policija tragala.

Na suvozačevom mjestu pronađeno je vatreno oružje.

Žrtve trostrukog ubojstva na Brodarici su supružnici Milka i Hakim Keranović te Ivan Bajić, nekadašnji tjelohranitelj i prijatelj ubijenog 'kralja zagrebačkog podzemlja' Zlatka Bagarića, doznaje ŠibenikIN.

Neposredno nakon pucnjave na Brodarici su se pojavili policajci s dugim cijevima, a na mjestu tragedije u Ulici Gomnjaniku, policija je vrpcom ogradila područje 50-ak metara od kuće te novinarima nisu mogli prići mjestu zločina.

'Vidjela sam kako preko zida dvorišta bježi jedan prosjedi visoki muškarac, a drugi niži je hodao polako. Sumnjivo se ponašao pa mi se čini da je imao nešto s tim događajem', rekla je susjeda, koja je nazvala policiju čim je to vidjela, ali policija je, dodala je, već bila tu.

Druga susjeda rekla je da je s mužem gledala televiziju kad im je na vrata došla poznanica i rekla: 'Pa zar ne znate što se dogodilo u našoj ulici? Ubijeni su vam susjedi, muž i žena.' 

Nakon toga muž te gospođe zamolio je novinare da odu i da ih više ništa ne pitaju. I drugi susjedi povukli su se u svoje kuće. Vrata i prozori svima su zatvoreni, a policija je blokirala pristupe mjestu tragedije.