po babi i stričevima

Prvi put od uhićenja Horvata oglasio se i Milošević: 'Borim se protiv diskriminacije i za prava manjina, sve radim po zakonu'

21.02.2022 u 16:44

Bionic
Reading

Prvi puta od subotnjeg uhićenja ministra graditeljstva Darka Horvata zbog navodne nezakonite dodjele potpora poduzetnicima, oglasio se i SDSS-ov potpredsjednik Vlade Boris Milošević, kojeg se spominje kao sudionika te afere

'Uvijek sam postupao u skladu sa zakonom, ulažući sav svoj trud i politički rad u borbu protiv diskriminacije koja je nažalost prisutna u našem društvu, na svim područjima, uključujući razvijenost i ekonomsku održivost života na pojedinim područjima RH', napisao je Milošević na Facebooku.

Kaže da je on kao zastupnik, član Vlade i javna osoba, koja bi češće trebala koristiti javnu riječ, opetovano ukazivati i upozoravati na svaki pojedinačni slučaj diskrimimacije, u svom političkom djelovanju ipak bira dugotrajniji put promjene sveobuhvatne javne svijesti o nekoj diskriminatornoj praksi ili postupanju.

'U tom smislu sam se bespogovorno borio i borim za prava manjina bez primisli da za sebe ili nekog priskrbim korist, u okviru svojih zakonskih ovlasti i mogućnosti, kao netko tko je izabran da zastupa srpsku nacionalnu manjinu. Kao političar i kao osoba s navedenim uvjerenjima, na taj ću način i nastaviti djelovati', rekao je i zaključio:

'Potpuno je razumljiv interes javnosti. Primam brojne upite medija, ali ne bih želio komentirati neslužbene i neprovjerene informacije koje se objavljuju'.

  • +11
Boris Milošević Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić