više od 160 hospitaliziranih

Prvi čovjek splitskog KBC-a: Bolnica je pred velikim iskušenjima

02.04.2021 u 11:03

Bionic
Reading

'Sve je više hospitaliziranih i na respiratoru. Bolnica je pred velikim iskušenjima', rekao je danas ravnatelj KBC-a Split dr. Julije Meštrović. Komentirao je i situaciju s lijekovima.

'Situacija u KBC-u je složena, sve je veći broj bolesnika, sve je više onih na respiratoru. Imamo više od 160 hospitaliziranih, od njih 20 na respiratoru. Bolesnici s najtežim oblicima bolesti su mlađe dobi nego što je to bilo ranije. Važno upozorenje: Moramo se čuvati i izdržati ovo vrijeme dok ne postignemo zaštitu cijepljenjem. Dakle, pridržavati se higijensko-epidemioloških mjera. Vrijeme je teško. Bolnica je pred velikim iskušenjima. Oslobađali smo nove kapacitete na Križinama. Pripremili smo se. Napravit ćemo sve najbolje moguće, ali zaista neće biti lako', rekao je ravnatelj splitskoga KBC-a Julije Meštrović, prenosi Dalmatinski portal.

U splitskoj bolnici otkazane su operacije koje nisu hitne, a dr. Meštrović komentirao je i situaciju s lijekovima.

'Morali smo obustaviti sve što nije nužno. Ne samo za kirurške, već i internističke djelatnosti. Hitni program se radi uobičajeno, onkološki bolesnici i neki prioritetni, ovisno o indikacijama. Lijekova zasad ima dovoljno. Možemo mirno dočekati uskrsne blagdane. Očekujem da će nakon blagdana situacija biti riješena', rekao je prvi čovjek KBC-a Split.