sve je na nama

Protivnici Istanbulske konvencije ukrali slogan SDP-u, u stranci ljuti: Osim što lažu - i kradu!

23.03.2018 u 15:15

Bionic
Reading

Dok se čeka ratifikacija Istanbulske konvencije, njeni protivnici sutra će na velikom prosvjedu pokušati uvjeriti vladajuću većinu da još jednom o tome razmisli. Očekuju da im se pridruže i građani, koje su na prosvjed na svojoj Facebook stranici pozvali - SDP-ovim sloganom

'Sve je na nama, 24.03. 11 sati, Trg žrtava fašizma, Vrijeme je da pokažemo snagu', stoji u jednoj od objava na stranici inicijative 'Hrvatska protiv Istanbulske konvencije'.

Tim pozivom protivnici Istanbulske konvencije žele privući što više građana na prosvjed, no pritom su napravili neopreznu grešku. U pozivu su, naime, iskoristili slogan SDP-a, stranke koja podržava ratifikaciju konvencije.

Za komentar smo upitali i u SDP-u. 'SDP ne dovodi u pitanje bilo koji prosvjed građana koji je u skladu sa zakonima i propisima RH. No, činjenica jest da organizatori skupa 'Hrvatska protiv Istanbulske konvencije' zapravo nastoje obmanuti hrvatsku javnost te se žele ograditi od rodne ravnopravnosti, a to je doista društveno štetno. Točno je da je segment njihovih objava i slogan 'Sve je na nama' koji je koristio SDP na svojoj zadnjoj Konvenciji. Na to imamo samo odgovor: Osim što lažu – i kradu', poručuju iz SDP-a za tportal.

'Sve je na nama', slogan je pod kojim je prije samo dva tjedna SDP održao svoju izvještajno-tematsku konvenciju. Dapače, i šef stranke Davor Bernardić kroz svoj je govor na konvenciji cijelo vrijeme provlačio slogan. 'Kada su nas otpisivali, vraćali smo se. Kad su nas podcjenjivali, pobjeđivali smo. Kad drugi nisu mogli, vodili smo. Dok vjerujemo u sebe, ljudi neće izgubiti vjeru u nas. Sve je na nama', poručio je tada Bernardić.

'Želim vas pozvati da gradimo bolju Hrvatsku. Odlučnost, odricanje, hrabrost, budućnost. Sve je na nama', poručio je na konvenciji Bernardić.

  • +21
Održana Izvještajno tematska Konvencija SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL