mogu ribariti

Zadovoljni ribari nakon sastanka: Interesi u Savudriji će nam biti zaštićeni

04.01.2018 u 16:01

Bionic
Reading

Vlada je dala apsolutnu potporu hrvatskim ribarima u Savudriji, zadovoljno je nakon sastanka s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem poručio jedan od hrvatskih ribara

'Dobili smo konkretnu potvrdu da će hrvatski ribar u Savudriji biti zaštićen i da će moći obavljati svoje djelatnosti u budućnosti kao što je i do sada obavljao', rekao je za HRT jedan od hrvatskih ribara nakon sastanka s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem.

Objasnio je kako to konkretno znači da je crta sredine istovremeno i crta razgraničenja između Hrvatske i Slovenije te da će ribari kao i do sada obavljati vlastitu djelatnost.

'Svi eventualni nesporazumi rješavat će se dijalogom', dodao je hrvatski ribar.

  • +8
Savudrijski ribari u Ministarstvu poljoprivrede na sastanku s ministrom Tolušićem Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Na pitanje što će se dogoditi s kaznama koje stižu iz Slovenije, odnosno što će učiniti ako ne budu mogli ući u Sloveniju dok ne plate kazne, rekao je kako se na to ne može odgovoriti hipotetski.

'Razumijem vaše pitanje, ali mi smo dobili garanciju da će interesi hrvatskih ribara u Savudriji biti zaštićeni te da će se u određenim trenucima provesti određeni koraci', odgovorio je ribar.