KONSTRUKTIVNA GRAĐANSKA AKCIJA

Prosvjednike Ostojić primirio kavom

17.01.2012 u 13:25

Bionic
Reading

Naoružani transparentima 'Mi se vas ne bojimo' i 'A tko štiti građane', aktivisti Građanske akcije danas su prosvjedovali pred Ministarstvom unutarnjih poslova želeći na taj način izraziti nezadovoljstvo načinom na koji ih tretira policija koja, kako ističu, često mimo zakonskih ovlasti na njima 'trenira strogoću'. Oštricu protiv policije naglo je otupio ministrov poziv na kavu

Istaknuli su kako je posljednja kap u čaši ogorčenja bio prosvjed pred zgradom Agrokora, kada je policija, koja je u službi svih građana Hrvatske, stavljena u obranu privatne kompanije.

Tek što su razvili transparente u zagrebačkoj Savskoj ulici na kavu ih je pozvao ministar Ostojić, a aktivisti su prihvatili.

'Zahvaljujemo MUP-u na pruženoj ruci i konstruktivnom rješavanju problema sa zajedničkim zaključkom da policija i oni koju ukazuju na probleme u društvu nikako nisu na različitim stranama', pomirljivo su poručili građanski aktivisti.

Članovi Građanske akcije morali su se ovih dana posuti pepelom po glavi i zbog činjenice da se u njihove redove uvukao kontroverzni zagrebački poduzetnik Igor Knežević, 2004. godine osuđen jer je s kćerkom prvog hrvatskog predsjednika Nevenkom Tuđman državnim poduzećima prodavao telefonske centrale.