VINKOVAČKI HDZ OPTUŽUJE

'Prosvjedi u Hrvatskoj događaju jer ih potiče oporba'

14.03.2011 u 13:51

Bionic
Reading

Predsjednik vinkovačkog HDZ-a Tomislav Čuljak ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare gradskog odbora kako je presudan motiv seljačkih prosvjeda u Vukovarsko-srijemskoj županiji 'politička ambicija pojedinaca'

'Protiv prosvjeda nemamo ništa. To je pravo građana. Ali nismo za to da netko svojim prosvjedom ugrožava prava drugih građana, a u ovom slučaju je riječ o pravu na neometano prometovanje cestama', kazao je Čuljak.

Osvrnuo se i na nedavan protuvladin prosvjed koji su u Vinkovcima organizirali 'facebookovci', zamjerivši prosvjednicima što su tijekom prosvjeda 'vrijeđali članove HDZ-a i članove njihovih obitelji, nazivajući ih sve lopovima i prevarantima'.

Također je ocijenio kako se 'prosvjedi u Hrvatskoj događaju jer ih potiče oporba' koja, ustvrdio je, 'želi da prosvjednici umjesto nje sruše vladu'.

Po riječima dopredsjednika vinkovačkog HDZ-a vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, u županiji od ukupno oko 2300 poljoprivrednika prosvjeduje tek neznatan broj.
Dopredsjednik gradske organizacije HDZ-a vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić ocijenio je kako se prosvjednici mimoilaze u stajalištima i zahtjevima koje ističu.

'Dok su jedni za poticaje, drugi priželjkuju rušenje vlade, a treći ističu neki posve drugi interes', kazao je Karlić.