Festival bespravne gradnje

[FOTO] Prosvjed u Vruji: 'Zahtijevamo hitan opoziv Zorana Milanovića jer kao predsjednik i vrhovni zapovjednik izravno podržava okupaciju teritorija Republike Hrvatske!'

04.07.2021 u 17:30

Bionic
Reading

U Vruji se od 17 sati održava Festival bespravne gradnje i devastacije prirode. Na prosvjed među prvima je stigao Joško Markić, županijski vijećnik SDP-a.

'Očuvanje prirodnih ljepota, kao i pozitivni ambiciozni urbanistički iskorak su još uvijek mogući i u Splitu i u našoj županiji. Ali tako neće biti zauvijek! Devastacija prostora i nebriga za okoliš, neplanska 'divlja' gradnja te premoć privatnog nad javnim interesom se događa u našem okružju već godinama. Neučinkovitost mehanizama kontrole, raznih inspekcija te pravosuđa, ne samo u donošenju odluka već i u njihovom provođenju su tome značajno doprinijeli.

Stvorilo se ozračje neuređenosti i pravne nesigurnosti u kojem najbolje prolaze 'veliki igrači', upravo oni koji su doveli do toga. A ljudi koji žele promjene, pošteno i pravedno društvo pomalo odustaju od svoje borbe, postaju sve tiši ili odseljavaju. Aktivnosti mnogih Udruga, a pogotovo mladih bude optimizam i nadu da taj negativni trend možemo zaustaviti, a zatim i obrnuti', je Markić za Dalmatinski portal.

Supredsjednica stranke Centar Marijana Puljak je također na prosvjedu. U prigodnoj majici s natpisom 'Narikača'. Tako ju je nazvao predsjednik Zoran Milanović kada je na klub Dragana Kovačevića izvjesila Ured predsjednika. Tamo je Milanović zalazio u vrijeme lockdowna, što se otkrilo uhićenjem čelnika Janafa.

  • +17
Prosvjed u Vruji Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Na festivalu će se prikupljati i donacije za novu kampanju aktualnog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, s obzirom na to da se uništenje uvale dovodi u vezu s poduzetnikom Stipom Latkovićem, jednim od financijera Milanovićeve kampanje, piše Slobodna Dalmacija.

Organizatori festivala u jednom su trenutku pročitali i svoj proglas u kojem su Latkovića prozvali za okupaciju hrvatskog teritorija.

  • +6
Festival bespravne gradnje i devastacije prirode Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

'Zahtijevamo da se agresoru Latkoviću sudi, a zahtijevamo i hitan opoziv Zorana Milanovića jer kao predsjednik i vrhovni zapovjednik izravno podržava okupaciju teritorija Republike Hrvatske. Tražimo i da mu se sudi', rekli su organizatori u svom proglasu na prosvjedu.