prosvjed u uvali

Prosvjed Udruge Volim Omiš i vijećnika Ivana Barišića koji poručuje: Zaustavite devastaciju Vruje!

14.06.2020 u 22:14

Bionic
Reading

Predstavnici Udruge Volim Omiš i nezavisni vijećnik u Skupštini Splitsko - dalmatinskoj Ivan Barišić, na Vrulji su danas organizirali mirni prosvjed. Cilj im je spriječiti devastaciju te uvale.

Podigli su šatore kako bi pokazali da se daljnja devastacija uvale i sadašnja bespravna gradnja može zaustaviti postavljanjem rampe ili betonskih blokova koji će spriječiti mehanizaciju da se spusti do uvale, izjavio je za medije Barišić.

U pozivu za prosvjed na Vruji, Barišić je poručio da se želi "spriječiti sadašnja bespravna gradnja i devastaciju prirode, ali i onu koju planiraju već sutra. Imamo PIK na piknik bespravnim putem od Jadranske magistrale do našeg bisera, uvale Vruja. Pozivam vas svojim imenom i prezimenom, pozivam vas kao nezavisni vijećnik Splitsko-dalmatinske županije da zaustavimo devastiranje uvale Vrulje, napisao je Barišić koji se, prenosi Slobodna Dalmacija, obrušio i na poduzetnika Latkovića.

'Ne mogu, neću, a nemojte ni vi gledati Stipu Latkovića kako uzima NAŠE! Drži u “šaci” HDZ Grada Splita i SD županije. Presušilo mu je vrelo novca pa uzima naše vrelo. Gradi, ograđuje, ruši i devastira. Ne mogu/ne žele mu ništa na račun bivših mutnih suradnji. Ali ne dajmo da te mutne vode zamute Vruju. Želim reći glasno NE barbarima 21. stoljeća! Barbare blokirati, deložirati, kazniti, a Vruju vratiti u prirodno stanje!! Objavio sam rat dvoglavoj nemani (HDZ/SDP) još 2013. U ratu, odsjeći put opskrbe jest put ka pobjedi, a rgument podizanju šatora u šumi na kojoj su izmislili “put” jest sprječavanje prolaska mehanizacije”', poručio je Barišić u pozivu građanima na mirni prosvjed u Vrulji.