dobra vijest

Pronađena hrvatska državljanka koja je nestala nakon potresa u Turskoj

07.02.2023 u 19:50

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatski veleposlanik u Turskoj Hrvoje Cvitanović rekao kako se hrvatska državljanka koja već dugo živi u Turskoj vodi kao nestala nakon jučerašnjeg razornog potresa, stigla je informacija da je pronađena živa

Hrvatski veleposlanik u Turskoj potvrdio je da je živa pronađena hrvatska državljanka koja se vodila kao nestala nakon jučerašnjeg potresa. Kako je Cvitanović rekao za HRT, prethodno su uspjeli doći do njezinog supruga i djece, ali ne i do nje.

Bitka s vremenom trajala je cijeli dan na jugozapadu Turske. Potražni timovi bezuspješno su tragali za Hrvaticom koja je završila pod ruševinama.

"Postupak je takav da smo kontaktirali lokalnu državnu upravu, skrenuli smo pozornost od strane veleposlanstva, da pomno pratimo što se događa, da smo u kontaktu s obitelji, i da tražimo najveću moguću pažnju i najveći mogući angažman da se ta hrvatska državljanka što prije pronađe", istaknu je Cvitanović prije nego što je stigla najnovija informacija o njezinu pronalasku.

"Pronađena je u ruševinama, dobro se osjeća i stupila je u kontakt sa suprugom i svi su OK", poručio je Hrvoje Cvitanović, veleposlanik Republike Hrvatske u Turskoj, javlja Dnevnik.hr. Hrvatica već dulje vrijeme s obitelji živi u Antakyi na samom jugu Turske. Njezin suprug pokušavao je saznati informacije o njoj dok je istovremeno pomagao i nastavlja pomagati u pronalasku i oslobađanju zarobljenih u ruševinama.

"Čuo sam da se javila i u Hrvatsku. Sad je i njezina majka mirna, svi su sada mirni. Doista je bila neugodna situacija danas poslijepodne jer smo bili jako zabrinuti što nikako nismo mogli dobiti nikakvu informaciju o njoj", dodao je Cvitanović.

Kako su ranije javljali mediji, dvije hrvatske državljanke ozlijeđene su u potresu koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak pogodio jug Turske. Razorni potres je u Turskoj i susjednoj Siriji usmrtio gotovo 6500 ljudi, dok je dvadesetak tisuća ozlijeđeno.

  • +17
Potres u Turskoj Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia