SVAKOG VIKENDA ISTA PRIČA

Prometni kolaps u Trogiru

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 21.08.2010 16:58
  • Objavljeno 21.08.2010 u 16:44
Trogir

Trogir

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Svake subote tijekom jutra i u nedjelju popodne u Trogiru je prometni kolaps. S otoka Čiova, preko mosta, pa preko Trogira do kopna, vožnja u koloni potraje i sat do dva. Pojava na koju se već godinama upozorava redovito se ponavlja tijekom tri ljetna mjeseca

Već godinama se rade razne studije, analize i planovi kako premostiti Trogir i spojiti otok Čiovo, ali se dalje od toga nije maklo. U međuvremenu, općina Trogir je na rubu bankrota zbog dugova koje je ostavio legendarni Vinko Brkan i HDZ. Zbog toga ni od lokalne vlasti, koju sada vodi SDP i gradonačelnik Damir Rilje, ne možemo očekivati neku inicijativu koja bi promijenila sadašnje neodrživo stanje.

Danas je promet bio u potpunom kolapsu tijekom cijelog jutra jer je ispred Trogira bio usidren kruzer, na vezu su bili turistički jedrenjaci na kojima su se izmjenjivali gosti i tome treba još pridodati veliki broj pristiglih gostiju s tri kruzera koji su danas bili usidreni u Splitu.

Osim stanja na prilazima Čiovu i Trogiru, problem je i nedovršena brza cesta između Splita i Trogira, strateški važan projekt koji se već godinama ne dovršava. Na toj cesti je i sav promet sa splitskog aerodroma koji isto ovih dana bilježi rekordan promet zrakoplova i putnika.

Kritična točka subotnje izmjene gostiju su i prilazi trajektnoj luci u Splitu, gdje su isto tako zabilježene kilometarske kolone. Na svim točkama, splitski i dalmatinski turizam raste, ali uz sadašnju infrastrukturu, svakodnevni kolaps je redovita pojava. Ako se uskoro, već iduće sezone nešto značajno ne promijeni, to će postati i nepremostiva prepreka za daljnji razvoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi