hak izvještava

Promet se na A1 kratko zaustavlja zbog uključivanja izvanrednog prijevoza kod Zadra

17.01.2020 u 07:37

Bionic
Reading

Na autocesti Zagreb-Split-Ploče kratkotrajno će se na 15 minuta zaustavljati sav promet u smjeru Zagreba do 31. siječnja, zbog uključivanja izvanrednog prijevoza u zoni čvora Zadar, izvijestio je u petak Hrvatski autoklub (HAK).

Promet će se zaustavljati od ponedjeljka do četvrtka od 14,30 do 15,30 sati, petkom i subotom od 15,30 do 16,30 sati, a nedjeljom od 19,30 do 20,30 sati.

Na Zagrebačkoj obilaznici u zoni ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) promet se u oba smjera vozi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat. Zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje.

Iz HAK-a upozoravaju da magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti i dijelu Dalmacije. Moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima pa vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U pomorskom prometu nema poteškoća.