vozi se u oba smjera

Promet na prijelazu Plovanija/Dragonja normaliziran, nije bilo bombe

25.01.2018 u 14:35

Bionic
Reading

Promet u oba smjera na graničnom prijelazu u Istri Plovanija/Dragonja u četvrtak krajem prijepodneva opet je normaliziran, poslije skoro trosatne obustave sa slovenske strane zbog sumnje da se u autobusu na redovnoj liniji Pula-Trst nalazi eksplozivna naprava, potvrdio je za Hinu glasnogovornik policijske uprave Koper Dimitrij Marušič

Marušić je rekao kako je promet, koji je bio obustavljen u 8 sati i 40 minuta, ponovo krenuo u 11 sati i 45 minuta. Slovenski su mediji najprije javljali da je do zaustavljanja prometa došlo kako bi policija provjerila jesu li istinite prijetnje jednog od putnika, hrvatskog državljanina, da je u autobusu bomba, što se nije pokazalo točnim.

Marušič je rekao da je policija prilikom redovite kontrole uz spomenutog putnika uočila predmet koji je nalikovao na bombu, ali on nije izravno prijetio da ima eksplozivno sredstvo. Nakon što je utvrđeno da nema opće opasnosti, promet u oba smjera je opet obnovljen, a autobus iz Pule nastavio je put prema Trstu.

Marušič je potvrdio da je policija zadržala putnika iz autobusa kod kojega je uočen sumnjivi predmet radi daljnjeg ispitivanja.