GRANATIRANJE NE PRESTAJE

Zračna opasnost proglašena za cijelu Ukrajinu; uništeni neprijateljski dronovi

15.10.2022 u 09:57

Bionic
Reading

Ukrajinske vlasti priopćile su da su ruske snage tijekom noći na subotu granatirale nekoliko regija. U južnom gradu Zaporižji blizu bojišta pogođena je infrastruktura i odjekivale su eksplozije

Guverner Oleh Staruh ljude je upozorio da budu u skloništima.

Lokalne vlasti priopćile su da je uništeno pet neprijateljskih dronova nad susjednom regijom Dnipropetrovsk.

Više od 50 granata iz višecijevnih bacača i teškog topništva pogodilo je okrug Nikopol u istoj regiji pri čemu je ranjeno najmanje dvoje ljudi.

Kratko nakon 7 sati ujutro za cijelu Ukrajinu proglašena je zračna opasnost u strahu od daljnjih napada.

  • +7
Rat u Ukrajini Izvor: EPA / Autor: ATEF SAFADI

U međuvremenu, objavljeno je da će novi paket sigurnosne pomoći Ukrajini od Sjedinjenih Država u iznosu od 725 milijuna dolara uključivati ​​streljivo i vojna vozila, ali ne i značajne nove sposobnosti ili protuzračnu obranu, izjavila su Reutersu u petak dva američka dužnosnika upućena u pomoć.

Paket pomoći je prvi nakon što su ovaj tjedan ruske snage ispalile projektile na civilna naselja u Ukrajini, a time bi se ukupna pomoć SAD-a za sigurnost povećala na više od 17,5 milijardi dolara otkako je Rusija napala Ukrajinu 24. veljače.

  • +23
Ukrajinska protuofenziva Izvor: Profimedia / Autor: Yasuyoshi CHIBA / AFP / Profimedia

Saudijska Arabija će dati 400 milijuna dolara humanitarne pomoći Ukrajini, objavila je saudijska državna novinska agencija SPA, dodajući da je prijestolonasljednik Mohammed bin Salman u petak telefonirao ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom.