veliki požar

Proglašena prirodna nepogoda za područje Šibenika i Vodica

25.07.2022 u 17:28

Bionic
Reading

Šibensko-kninski župan Marko Jelić donio je u ponedjeljak odluku o proglašenju prirodne nepogode – požara za područje gradova Šibenika i Vodica

Prirodna nepogoda proglašena je zbog katastrofalnog požara koji je nedavno prouzročio veliku štetu na stambenim zgradama, građevinama, opremi, šumi, poljoprivrednim nasadima te obrtnim sredstvima.

Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, makija, crnogorica, bjelogorica te poljoprivredne kulture na trenutačno procijenjenoj površini oko 3300 hektara između Vodica, Zatona i Rasline. Prema prije objavljenim podatcima, izgorjelo je i 30 kuća, nekoliko automobila i brodica te tri poljoprivredna stroja.

Svi oštećenici prijavljuju štetu na imovini, poljoprivrednim površinama i opremi u svojoj jedinici lokalne samouprave Gradskom povjerenstvu za procjenu šteta u pisanom obliku, na propisanoj tiskanici najkasnije u roku od osam dana od dana donošenja odluke o proglašenju prirodne nepogode.

Propisane tiskanice mogu se preuzeti na službenim stranicama te u pisarnicama gradova Šibenika i Vodica.

U skladu sa Zakonom o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, gradska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Šibenika i Vodica obvezuju se u roku od 15 dana od dana donošenja odluke o proglašenju prirodne nepogode sve zaprimljene prijave unijeti u registar šteta.

  • +31
Opožareno područje Rasline i Zatona kod Šibenika snimljeno iz zraka Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL