gađali ga kredom

Profesor koji je fizički napao učenike: Napravio sam to i opet bih da moram

05.12.2018 u 21:05

Bionic
Reading

'Ja sam to napravio i da bi morao opet bi napravio, sram me da sam morao... Mene ne štiti sustav, mene ne štiti uprava škole, ravnatelji su ok, ali sustav nastavnike ne štiti', kazao Franjo Dragičević, profestor srednjoj tehničkoj školi u Čakovcu koji je fizički napao dvojicu učenika s kojima je već dulje imao problema. U slučaj se uključila policija i resorno ministarstvo

Iz Čakovca stiže vijest o profesoru koji je istukao dvojicu svojih učenika nakon što su ga tijekom nastave pogodili kredom. Sve se dogodilo u Tehničkoj školi, a u slučaj se uključila i policija, te Ministarstvo obrazovanja.

Ono što se dogodilo u srednjoj tehničkoj školi u Čakovcu definitivno je nasilje, slažu se i učenici i profesori, ravnatelj kaže bila je to neprimjerena reakcija na neprimjereno ponašanje.

Profesor kojemu je godina dana do mirovine tvrdi još je od jeseni taj razred, inače poznat u cijeloj školi kao problematičan, pokušavao smiriti razgovorom i drugim pedagoškim metodama, ali taj je put nakon što je gađan kredom - izgubio kontrolu.

'Ja sam to napravio i da bi morao opet bi napravio, sram me da sam morao... Mene ne štiti sustav, mene ne štiti uprava škole, ravnatelji su ok, ali sustav nastavnike ne štiti', tvrdi Dragičević za RTL.

'Profesor je znao lomiti trokute, vikati, vrijeđati učenike, bilo je svašta, prijetnje, prijetio je da će zvati policiju, svašta', rekao je jedan od učenika.

Učenici su pozvali školsku psihologinju, a potom i policiju u školu, a profesor je pozvao učenika na kojeg je nasrnuo da ode liječniku - kako bi se utvrdilo je li mu ostavio kakav trag na tijelu, jer i tu se iskazi razlikuju, no učenik je to odbio, kaže naš sugovornik, kolega iz istog razreda - jer nije htio da sve doznaju roditelji. Roditelji su ipak pozvani u školu.

"Ništa ne opravdava fizičko nasilje", ponavlja jedini učenik tog razreda koji je pristao tome govoriti, ali pod zaštitom identiteta, no profesor kaže dok učenici imaju sva prava - nitko ne štiti njih.