OTIŠAO NA POLICIJU

Prodavačica u Makarskoj turistu iz BiH rekla da mrzi Bosance

10.07.2013 u 19:57

Bionic
Reading

Čitatelj sarajevskog Dnevnog avaza požalio se redakciji tog dnevnog lista na neugodnu epizodu koju je doživio tijekom ljetovanja u Makarskoj. Prema njegovim riječima, prodavačica na kiosku Tisak izvrijeđala ga je i rekla kako mrzi Bosance

On je na kiosku malo prije početka radnog vremena pitao prodavačicu koja je razvrstavala novine ima li tu tiskovinu te može li je kupiti. Isto je ponovio još jednom, a treći put je došao iz osam sati, kada počinje radno vrijeme, piše Dnevni avaz

'Ponovno sam se vratio u kafić te, nakon što sam vidio kako dolaze neki ljudi i kupuju novine, opet sam prišao pitajući je li prošlo osam sati da bih kupio novine ili za nas Bosance nema novina. Na to mi je ljutito odgovorila da nema za nas Bosance i da mrzi Bosance. Upitao sam je li uvijek tako ljubazna i da se srami svojih godina jer ništa joj ružno nisam rekao, na što je odgovorila da nju neće Bosanac učiti kulturi', prepričava.


Nezadovoljni turist ne sjeća se svake pojedinačne riječi prodavačice, a zbog uvrede najprije se pokušao obratiti Tisku, no nije uspio. Potom odlazi na policiju i tuži prodavačicu zbog uvreda na nacionalnoj osnovi.
'Nisam se želio u stranoj državi povlačiti po sudu te sam pristao na usmenu opomenu (nadam se da je policija izvršila svoju obavezu)', zaključuje.