NEVJEROJATAN BIZNIS

Prodaju brojeve za čekanje u redu za dokumente u policiji

13.08.2013 u 11:32

Bionic
Reading

Dosjetljivi i vjerojatno nezaposleni građani pronašli su način kako zaraditi novac na vrlo lak način - prodajom brojeva s automata u policiji. Naime, gužva u osječkom MUP-u za izdavanje novih dokumenata ne jenjava. Čeka se i po nekoliko sat.

'Vadila sam osobne iskaznice djeci i vidjela sam ženu koja je nekoliko puta pritisnula automat i uzela četiri broja. Čovjeku koji je došao iza mene bar 20 minuta, bez problema je prodala broj za deset kuna. Broj je kupio i uspio doći prije mene na red', ispričala je za Glas Slavonije Sanja Ivčić koja se, kaže, uvjerila i da se masovne gužve stvaraju zbog činjenice da građani čiji su dokumenti važeći žele dobiti novi.

'Znala sam da je gužva, ali da ću čekati četiri sata pred policijom zbog osobne iskaznice koju moram imati, nisam vjerovala', ispričala nam je Jadranka Perajica iz Osijeka, koju smo jučer u 9.30 sati zatekli ispred MUP-a. Nakon dva sata čekanja razgovarala je sa suprugom hoće li otići nekamo dok čekaju red, ili će ostati ispred policije i kako kaže, 'naoružala' se strpljenjem za četverosatno čekanje koliko procjenjuje da će trebati vremena da njezin broj dođe na red.