ŠOKANTNE FOTOGRAFIJE

Pro-life horor na splitskoj Rivi

31.05.2014 u 15:58

Bionic
Reading

Na splitskoj Rivi smo već odavno navikli na raznorazne reklamne, političke i društvene kampanje, posebno u danima vikenda, ali današnji horor nadmašio je sve do sada viđeno. Zabilježili smo i pozive nekoliko užasnutih građanki koje su htjele informirati medije o tome što se događa na njihovoj omiljenoj šetnici

Pro-life aktivisti, fanatici i protivnici abortusa su nasred Rive nekoliko sati držali štand s propagandnim materijalom i s posebno istaknutim horor-fotografijama na velikom panou. Ne želimo čitaocima pokazivati eksplicitne detalje tog panoa koji obiluje dekapitiranim truplima dojenčadi i strašnim prizorima koji šokiraju.

Aktivisti su vjerojatno čitali o trendovima u marketingu i o takozvanoj strategiji subverzivne propagande, no ovo je bilo korak predaleko. Osim užasnutih Splićanki, ništa manje bili su šokirani i brojni turisti na splitskoj Rivi, a neki su i otvoreno negodovali. Aktivisti su se zapravo držali na distanci od štanda na kojem su bili dostupni i dodatni propagandni materijal i letci.

Na štand smo naišli već oko deset ujutro, do 13 sati je još bio na Rivi, da bismo provjerom u 14 sati ustvrdili da je uklonjen.