poruka i navijačima i policiji

Prlić nakon Remetinca: Sreo sam Vidoševića, ugodno smo razgovarali, no Sanadera nisam vidio

17.06.2022 u 16:57

Bionic
Reading

Novinar Dalmatinskog portala Mate Prlić koji je u remetinečkom zatvoru bio nešto manje od mjesec dana nakon što ga je policija uhitila na odmorištu A1 Desinec tijekom navijačkih nereda poručio je u petak u Splitu kako događaj ne Desincu ne smije biti hrana ni za policiju ni za navijače

Prlić je rekao da sve što danas izjavljuje govori isključivo u svoje ime. Poručio je da ne želi da se tako nešto ikada više ponovi.

Ponovio je da je dobar dio nereda spavao, a kada se probudio i otišao vidjeti što se događa uhićen je. Istaknuo je da njega policija nije tukla.

"Mene policija nije tukla, imam fotografije na kojima se vidi da nisam vezan niti su me tukli. Nemam nikakve pritužbe na policiju, no u ćeliji u kojoj sam bio su dolazili momci polomljeni, razbijenih glava. Bilo je tu momaka od 18 godina kojima je to bilo prvo gostovanje. To im je psihički bilo grozno", rekao je. Strahovao je da će neki počiniti samoubojstvo, da će se objesiti.

  • +4
Mate Prlić Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic

"Bojao sam se za jednog momka koji nije s nama izašao u šetnju već je ostao sam u sobi", opisao je Prlić kolegama svoje dojmove iz zatvora u Remetincu.

Poručio je da to što se dogodilo ne smije biti hrana za mržnju prema policiji, ali i policiji je poručio kako se ne može dogoditi da je 40 navijača u zatvoru mjesec dana. Po njemu, radilo se o prekoračenju ovlasti, jer se pucalo na ljude.

No, ističe i da nema opravdanja za napad na policiju. Pozvao je navijače da ne generaliziraju o policiji, ali ustvrdio je da su policajci unatoč tome što više nije bilo ugroze za njih lomili vezane ljude, pucali u mraku, što mu je bilo šokantno. Po njegovim riječima neki su policajci pokušali u tome spriječiti svoje kolege.

Ugodan razgovor s Nadanom Vidoševićem

Upitan je li vidio nekog poznatog u Remetincu odgovorio je da je s Nadanom Vidoševićem ugodno razgovarao o politici i gospodarstvu. Ivu Sanadera nije vidio, ali je čuo da je pitao za Splićane. Rekao je i da ih je u 20 kvadrata bilo osam, da je sada psihički super i da nikada nije imao ljepšu šetnju Splitom.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici donijelo je odluku o puštanju 25 navijača Hajduka iz istražnog zatvora koji su osumnjičeni za sukob s policijom na odmorištu Desinec nakon derbija Hajduka i Dinama u Zagrebu.

Na slobodu su pušteni nakon što je državno odvjetništvo predložilo da im se istražni zatvor zamijeni mjerama opreza.

Nakon uhićenja novinara Mate Prlića novinari su se organizirali i za njega potpisali peticiju, njih nešto više od 250.

  • +69
Torcidaši pušteni iz zatvora u Remetincu uz mjere opreza Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic