HRABRO NASNUO NA DJEVOJKU

Priveden HDZ-ovac koji je ozlijedio građansku aktivisticu

10.12.2013 u 14:41

Bionic
Reading

Osoba koju se dovodi u vezu s napadom na volonterku Građanske akcije nalazi na obavijesnom razgovoru u policiji, potvrdili su tportalu iz PUZ-a. Novi list doznaje da je riječ o Nenadu Viduki (47), HDZ-ovom vijećniku u zagrebačkom Mjesnom odboru Jarun. Navodno mu je užasno zasmetalo prisustvo kamere ispred hotela u kojem se održavao skup posvećen pokojnom Franji Tuđmanu

Prilikom sinoćnjeg održavanja okruglog stola o Franji Tuđmanu u zagrebačkom hotelu Sheraton 33-godišnju volonterku Građanske akcije brutalno je napao jedan od sudionika HDZ-ova skupa. Djevojci su liječnici dijagnosticirali kontuzije ruke, lakše ozljede glave te zguljenu kožu na zglobovima ruke.

Prema svjedočenju građanskih aktivista koji su mirno prosvjedovali ispred Sheratona s transparentom 'Detuđmanizacija', na djevojku koja za njih povremeno snima kamerom nasrnuo je jedan od sudionika grubo ju vrijeđajući: 'Kurva me snima.' Novi list je objavio da je napadač član HDZ-a Nenad Viduka, inače, vijećnik u Mjesnom odgoru Jaruna.

'Srušio me na pod. Nogama je pritiskao moje noge, jednom me rukom držao za rame, a drugom pokušao iščupati kameru. Kako je nisam ispuštala, počeo ju je trljati o asfalt. Raskrvario me, a tih sam nekoliko minuta bila potpuno nepomična. Imala sam osjećaj kao da tih nekoliko minuta traje nekoliko sati. Dok me tukao, uspio mi je razbiti i display na kameri', prepričavala je ozlijeđena djevojka Jutarnjem listu.

Djevojka, inače sudski tumač po zanimanju, kaže da su im drugi sudionici skupa dobacivali uvrede poput 'antifašističke pi...'.

Na svojoj Facebook stranici Građanska akcija je objavila fotografiju muškarca za kojeg tvrde da je brutalno gazio po mladoj ženi.