MITROPOLIT AMFILOHIJE

'Pritišću nas europski 'pederski' lobiji'

17.10.2013 u 12:30

Bionic
Reading

Mitropolit Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori Amfilohije u otvorenom pismu organizatorima Parade ponosa u Podgorici poručio da se 'drvo koje ne daje ploda sječe i u oganj baca'. 'Sve što postoji, postoji da bi donijelo ploda', piše Amfilohije organizatorima gay parade, koja je zakazana za 20. listopada, uz ocjenu da je spolni nagon 'đetorodni nagon', a 'gejstvo' je 'protuprirodni blud i grijeh, kao i svaki drugi'

Mitropolit je predstojeću Paradu ponosa nazvao 'paradom bestidnosti', jer ona grijeh proglašava za vrlinu, a čovjekomržnju za čovjekoljublje. Prema riječima Amfilohija, najavljeno održavanje Povorke ponosa u Podgorici posljedica je toga što se vlast u Crnoj Gori nalazi pod pritiskom europskih 'pederskih' lobija, koji zloupotrebljavaju procese europskih integracija te države, javlja Blic.rs. 'Crnogorska vlast poznaje violentnost svog naroda i njegovu ukorijenjenost u iskonskim moralnim vrijednostima, pa joj nije nimalo lako', naveo je mitropolit Amfilohije u otvorenom pismu.

Održavanje te manifestacije predstavlja gaženje moralnog osjećanja ogromne većine ljudi u Crnoj Gori, smatra mitropolit. Prema njegovim riječima, homoseksualnost je neprirodna i kao takva vodi samouništenju, odnosno samoubojstvu ne samo pojedinca, nego čovječanstva. Mitropolit Amfilohije ocjenjuje i da gay ideologija proglašava grijeh za vrlinu, a zlo za dobro i u pismu izjednačuje homoseksualnost s incestom i pedofilijom.

Po njegovu mišljenu, iza organizacije Parade ponosa stoje svjetske organizacije s ogromnim financijskim zaradama, koje financiraju gay aktiviste. 'Crna Gora ima na pretek svojih dioba, siromaštva i nevolja. Zar je potrebno da se dodatno opterećuje nesrećom koju donose gay parade', naveo je on. Na osiguranju Parade ponosa bit će angažirano skoro 2.000 policajaca.

Prva gay parada u Crnoj Gori održana je 24. srpnja u Budvi, ali se završila neslavnom bilancom - žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije, što je rezultiralo privođenjima i povredama.