ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Vatikan objavio: Papa Franjo poslijepodne ide na operaciju

07.06.2023 u 10:44

Bionic
Reading

Papa Franjo će u srijedu poslijepodne imati operaciju abdomena u rimskoj bolnici Gemelli, objavio je Vatikan u priopćenju

U priopćenju se dodaje, a prenosi agencija Reuters, da je njegov liječnički tim posljednjih dana odlučio da je potrebna operacija i da se očekuje da će ostati u bolnici nekoliko dana kako bi se oporavio. Operaciju trbušne stjenke obavit će u općoj anesteziji, priopćio je Vatikan. Papa Franjo je trebao biti odveden u bolnicu nakon tjedne audijencije u Vatikanu u srijedu ujutro, gdje nije spomenuo planiranu operaciju. U utorak je proveo 40 minuta na pregledu u bolnici Gemelli.

Papa, koji je u ožujku obilježio 10. godišnjicu svog pontifikata, često koristi invalidska kolica ili štap za hodanje zbog upornih bolova u koljenima. U srpnju 2021. uklonjen mu je dio debelog crijeva u operaciji koja je imala za cilj rješavanje bolnog stanja crijeva zvanog divertikulitis. Rekao je ranije ove godine da se stanje vratilo. Papa je prošle godine rekao da ne želi operirati koljeno jer je opća anestezija za operaciju debelog crijeva izazvala neugodne nuspojave.

  • +14
Papa Franjo Izvor: EPA / Autor: ANGELO CARCONI