KONCERT NA TRGU BANA JELAČIĆA

Prikupljeno 800.000 kuna za Zakladu Ane Rukavine

18.12.2008 u 00:16

Bionic
Reading

Na Trgu bana Jelačića večeras je održan Božićni koncert Zaklade Ana Rukavina na kojemu su nastupili brojni pjevači i grupe, a tijekom koncerta prikupljeno je telefonskim pozivima građana 800.000 kuna za pomoć Zakladi

ZAGREB - Koncert je započeo i završio pjesmom "Želim život", riječima kojima je Ana u pismu zatražila pomoć u liječenju teške bolesti, leukemije.

"Ana je i danas s nama", rekla je ravnateljica Zaklade i Anina mama, Marija Rukavina, te zahvalila brojnim Zagrepčanima što su se došli na koncert, kao i svima dobrovoljnim darivateljima matičnih stanica u Hrvatskoj, kojih je danas 33.000.

Dr. Mirando Mrsić rekao je kako su dosad tipizirali 10.000 uzoraka i osnovali banku krvi iz pupkovine. "Želimo da bude najbolja i zato trebamo vas", poručio je Mrsić.

Građani su jednim pozivom na humanitarni broj Zaklade 060 9005 mogli darovati po šest kuna (plus PDV) i tako pomoći rad Zaklade Ana Rukavina na proširenju Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i radu Banke matičnih stanica krvi iz pupkovine, te HLA tipizaciju uzoraka krvi.

Voditeljica programa Barbara Kolar rekla je da se u korist Zaklade država odrekla prihoda od PDV-a na telefonske pozive i napomenula da će humanitarni broj biti i nadalje otvoren pozivajući građane da se javljaju.

Na koncertu su nastupili Dječji zbor 'Kikići', Davor Radolfi, Maja Šuput, Antonija Šola, Luka Nižetić, Jelena Radan, Meritas, Davorin Bogović, Marija Husar, Baruni, Goran Karan, Jacques Houdek i Natali Dizdar