neslana šala

Prijavljen nepoznati širitelj informacija da splitska voda nije za piće

01.02.2018 u 16:53

Bionic
Reading

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Jasna Ninčević u četvrtak popodne podnijela je Državnom odvjetništvu u Splitu kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe koja je gradom širila informaciju da voda nije za piće

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije 'odgovorno tvrde' da je voda iz vodovoda u skladu s Pravilnikom o vodi za ljudsku potrošnju i da je potpuno zdravstveno ispravna.

'S obzirom na karakter i učestalost dezinformacija, Vodovod i kanalizacija i Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije podnijeli su nadležnim institucijama prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela lažne uzbune', priopćeno je iz to zavoda.

Kako je za Hinu rekla ravnateljica Ninčević, u Nastavni zavod za javno zdravstvo 'danas je stigao mail s tvrdnjom da je netko iz te institucije rekao kako je voda neispravna'.

Pošiljatelj maila rekao joj je da takva informacija ipak nije stigla iz Zavoda, a ravnateljica vjeruje da će policija 'doći do onih kojima je u interesu širiti takve dezinformacije i paniku'.

Direktor splitskoga Operativnog sektora Vodovoda i kanalizacija Božidar Čapalija također je opovrgnuo da voda nije za piće, ističući da je takvo širenje dezinformacija kazneno djelo jer je voda 'apsolutno ispravna za piće, što pokazuju svi parametri'.