NEZADOVOLJNI POLICIJOM

Prijatelji nestalog Alena Poropata traže pomoć Kosor i Josipovića

19.07.2011 u 20:57

Bionic
Reading

Brojni se prijatelji Alena Poropata u proteklih mjesec i pol dana otkako se on nakon ispijene kave s prijateljem na Kantridi odvezao na motoru i nestao, ne mire sa situacijom. Uz policiju, sami češljaju teren, no bezuspješno. Odlučili su se za korak koji očito jedino 'pali' da se potraga intenzivnije pokrene - napisali su pismo premijerki Jadranki Kosor i predsjedniku države Ivi Josipoviću

Od premijerke i predsjednika države Alenovi prijatelji zahtijevaju da nadležne institucije u potrazi rade stalno, a ne sporadično te da im se dostavljaju nužne obavijesti. Također, u pismu stoji da su nezadovoljni činjenicom da ih se doživljava kao 'smetnju' u potrazi.

A učinili su zaista mnogo i, skromno je reći, zaslužuju sve pohvale. Od prvog dana traže svoga prijatelja kako god znaju i umiju, pokrenuli su i grupu na Facebooku 'Nestao Alen Poropat – Šole' u koju se uključuju građani željni pomoći u potrazi. Trenutačno grupa broji 10.200 članova.

'Policija radi, ali ne dovoljno, kao primjerice u slučaju nestale Antonije Bilić. Tek nakon 30 dana od Alenova nestanka, policija je u suradnji sa slovenskom, locirala njegov mobitel, koji je očitao slovenski repetitor, i to je njihov propust', ogorčen je Dean Černeka, Alenov prijatelj.

Prijatelji tragaju za Alenom Poropatom

Mislili su, kaže, da je Alen pao negdje s motora, no budući da ništa nije pronađeno u gotovo dva mjeseca potrage, počeli su u to sumnjati pa će, u dogovoru s Alenovim ocem, podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe zbog opravdane sumnje na krivično djelo otmice i sumnje na moguće ubojstvo.

Prijatelji su dosad obilazili područje oko Muna, gdje Alen ima rođake, a proteklog vikenda su tragom signala Alenova mobitela, koji je posljednji put uhvaćen oko Buzeta u Istri, ponovo terencima krenuli u potragu. 'Češljali' su sporedne ceste i šumske puteve na Ćićariji uz hrvatsko-slovensku granicu, područje oko Stanica, Gornje Nugle, Počekaja, Perca te Sluma i Vodica, no opet nisu pronašli ništa.

U policiji kažu da otkad je zaprimljena prijava o njegovom nestanku, a to je bilo dan nakon, intenzivno traga za njim. 'Uz Policijsku upravu primorsko-goransku, u potragu se uključila i istarska, kao i slovenska policija, te je pretraženo kompletno granično područje tih dviju županija i granično područje sa Slovenijom, budući da se signal njegova mobitela miješao sa slovenskim, pa se pretpostavljalo da se nalazi negdje na tom području', rekla nam je glasnogovornica PU primorsko-goranske Ankica Kolić. Dodala je da je uvidom u evidenciju utvrđeno da Poropat nije legalno napustio Hrvatsku te da će mjere traganja trajati dok ga se ne pronađe.

Rade li dovoljno, ili samo nestanak ovog 37-godišnjeg muškarca sa Srdoča nije dovoljno medijski popraćen, i hoće li se potraga za njim nakon 'pisma alarma' intenzivnije pokrenuti, ostaje za vidjeti.

Alen Poropat – Šole nestao je devet dana prije djevojke iz Drniša Antonije Bilić, 29. svibnja, 2011. Te se nedjelje, oko podneva, na metalik sivom maksi skuteru Piaggio X8, registarskih oznaka RI-349 MH, odvezao prema Opatiji i od tada mu se gubi svaki trag. Bio je odjeven u traperice, smeđe cipele i kariranu košulju. Sve koji mogu pomoći, Alenovi prijatelji, Dean i Emil Černeka, pozivaju da se jave na brojeve 099-2106261 ili 099-2334726.