njemačka

Pretres zbog sumnje u osnivanje ekstremno desne terorističke organizacije

30.07.2019 u 12:37

Bionic
Reading

Njemačko Savezno državno odvjetništvo pretreslo je u utorak stanove šestorice pripadnika radikalno desne scene zbog sumnje u formiranje desne terorističke organizacije

'Osumnjičenima se predbacuje da su na temelju radikalno desnog svjetonazora unutar skupine ‚Vučje brigade’ pokrenuli osnivanje ‚Udarne brigade’ kao oružanog krila', priopćilo je Savezno državno odvjetništvo u Karlsruheu.

Cilj krila je 'jačanje slobodne domovine' na principima 'germanskih običaja'. Kako je nadalje priopćeno, postoji osnovana sumnja da je grupa ovaj cilj htjela postići kroz nasilne akcije.

Današnji pretresi u stanovima osumnjičenih u nekoliko njemačkih saveznih pokrajina služe prikupljanju dokaza za sumnje. Konkretno se traga za oružjem, a detalji o ishodu racije bi trebali biti objavljeni u toku dana.

Aktivnosti skupine 'Vučje brigade' (Wolfsbrigade) prvi put su zabilježene prošle godine u saveznoj pokrajini Saska-Anhalt, ali je njezina aktivnost dosad bila ograničena na sudjelovanje u prosvjedima i kaznenim djelima širenja propagande protiv stranaca.