vremenska prognoza

Pretežno sunčano, a ako idete na put obratite pažnju na ovaj detalj

22.02.2020 u 07:49

Bionic
Reading

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno s umjerenom naoblakom, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Vjetar slab, poslijepodne i umjeren jugozapadni. Na Jadranu umjerena do jaka bura u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu prolazno i jugoistočnjak.

Najviša temperatura zraka od 10 do 15 stupnjeva Celzijevih.

Vremenska prognoza 22. i 23.2. 2020. Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti, pa Hrvatski autoklub (HAK) jutros vozače upozorava da trebaju prilagoditi brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

U zoni ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) - promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h. Zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje.

Na autocesta A4 Goričan-Zagreb  je zbog radova između 24. i 34. km za sav promet zatvoren kolnik u smjeru Zagreba i vozi se dvosmjerno u smjeru Goričana. Za sav promet zatvoreno je odmorište Varaždin u smjeru Zagreba, parkiralište za ADR otvoreno je na odmorištu Ljubešćica na 45. km u smjeru Zagreba. Predviđeno trajanje radova je do 29. svibnja.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.