ČETVRTASTA silueta

Ovaj stari/novi trend obuće suvereno će vladati i narednih mjeseci, pa je krajnje vrijeme da ga prigrlite i vi

21.02.2020 u 16:08

Bionic
Reading

Glavnog krivca za novu popularnost obuće s četvrtastim potplatom, koja je dominirala modnom scenom 90-ih, brojni vide u britanskom dizajneru Danielu Leeju koji je u ulozi kreativnog direktora udahnuo novu svježinu uspavanom talijanskom brendu Bottega Veneta

Nakon što je protekle godine Lee predstavio takozvane 'gole' sandale s mnoštvom tankih remenčića i detaljem četvrtastog potplata, javnosti nije dugo trebalo da u potpunosti prihvate ovaj stari/novi trend na modnoj sceni.

Detalj četvrtastog potplata, koji je obilježio prošlogodišnju sezonu proljeće-ljeto nastavio je dominirati i narednih mjeseci, činivši bitan detalj na brojnim siluetama obuće namijenjenoj hladnijim mjesecima u godini.

Da se navedeni trend nastavlja dalje razvijati, ovoj činjenici u prilog dovoljno govore novi modeli obuće s potpisom suvremenih brendova poput ukrajinskog Bevza, ruskog A.W.A.K.E. Mode ili američkog The Row koji su, vođeni primjerom dizajnera Bottege Venete, i sami odlučili lansirati vlastite inačice obuće s četvrtastim potplatom.

  • +9
Cipele s četvrtastim potplatom Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Ono što aktualne modele razlikuje od prošlogodišnjih je dodatno istaknuta, četvrtasta silueta potplata, a poput prethodnih modela nesumnjivo će zavladati modnom scenom u narednim mjesecima.