REAKCIJA MOL-A:

'Presuda Sanaderu nema veze s nama nego s politikom u Hrvatskoj'

20.11.2012 u 13:50

Bionic
Reading

Mađarska energetska grupa MOL negirala je bilo kakvu zloporabu nakon što je hrvatski sud u utorak donio presudu bivšem premijeru Ivi Sanaderu koji je dobio zatvorsku kaznu u trajanju 10 godina zbog primanja mita od dviju stranih tvrtki, uključujući i mađarski MOL, javlja Reuters

'Nije nam dužnost komentirati današnju nepravomoćnu presudu zagrebačkog Županijskog suda. Kao najveći investitor u Hrvatskoj očito je da moramo poštovati tu presudu i sagledati je kao odluku koju je donijelo nezavisno pravosudno tijelo Republike Hrvatske', poručuju iz MOL-a.

'Ovo je inicijalna, nepravomoćna presuda, već smo mnogo puta dosad kategorički odbijali optužbe protiv MOL-a, a i dalje ćemo nastaviti činiti isto', kazala je Dora Somlyai, direktorica komunikacija mađarskog MOL-a, u izjavi koju je poslala e-poštom.

'No smatramo da ovaj slučaj ima manje veze sa spomenutim kompanijama, a više s politikom u Hrvatskoj. Vjerujemo da se nitko ne može osuditi ako ne postoji ni motiv, ni zločin, niti dokaz. Naime, nije bio potreban poseban razlog da bi MOL kao najveći pojedinačni dioničar Ine preuzeo upravljanje kompanijom koju je trebalo spasiti od tehničkog bankrota', stoji u priopćenju.

'Naše namjere u stjecanju udjela u (hrvatskoj) Ini, ostvarivane tijekom mnogo godina, uvijek su bile pozitivne i kao najveći strani investitor u Hrvatskoj želimo pridonijeti tome da Ina bude još uspješnija i profitabilnija', navodi se dalje u izjavi MOL-a.